Nyhet 2020-03-25

Ändrade rutiner och öppettider

Från och med måndag den 30 mars har Svenska barnboksinstitutets bibliotek endast öppet för referensfrågor och liknande via mejl. Syftet är att begränsa smittspridningen.

Så långt det är möjligt hjälper vi i första hand till med referensfrågor och liknande via mejl. Om du behöver få tillgång till våra samlingar, t ex låna teoretiskt material, kan vi ta emot i förhand bokade besök. Vi kan tyvärr inte tillhanda hålla material ur barnbokssamlingen. Det går inte heller att sitta på plats i biblioteket.

Kontakta biblioteket@barnboksinstitutet.se om hur vi bäst kan hjälpa dig och för att eventuellt boka in ett besök. Observera att du behöver boka ditt besök senast kl. 10 dagen innan ditt besök (måndag–torsdag) till Sbi. För besök på en måndag behöver dessa bokas senast kl. 10 torsdag veckan innan. Detta är för att vi ska ha möjlighet att planera vår bemanning.

Observera även att biblioteket har stängt på fredagar och svarar då inte på mejl.

Bibliotekets sista öppna dag innan sommaren är 17 juni. Alla lån får sommarlån med återlämningsdatum i augusti. Alla pågående lån (utom reserverade) har blivit omlånade med återlämningsdatum i augusti. Logga in på ditt konto för aktuellt återlämningsdatum. Biblioteket öppnar igen den 17 augusti.

Beställningar av teoretiskt material görs som vanligt via bibliotekskatalogen. All information hittar du på www.barnboksinstitutet.se/bibliotek

Böcker går att lämna tillbaka i återlämningslådan vid entrén. Större böcker går inte in i facket. Det kan även ta ett tag innan lånen är avregistrerade. Detta med anledning av att biblioteket inte har personal på plats varje dag. 

Tänk på smittorisken inför ditt besök och avvakta med besöket om du inte är helt frisk.