Nyhet 2024-01-29

Gästföreläsare i Bokprovning 2024 är Fredrik Holm och Christina Wahldén

Svenska barnboksinstitutet är mycket glada att över att kunna presentera årets gästföreläsare: bibliotekarien Fredrik Holm och författaren Christina Wahldén.

Foto: Sbi

Fredrik Holm är bibliotekarie på biblioteken i Halmstad där han främst arbetar med målgruppen barn 0-6 år samt vuxna i deras närhet. Fredrik gör även podden ”Läs för mig!” och arbetar bland annat med Språkstart Halland. Han sitter också med i Kulturrådets urvalsgrupp till barn- och ungdomsbokskatalogen där han har hand om faktaböcker för alla åldrar. 

Fokus för Fredrik i Bokprovning 2024 kommer att vara faktaböckerna. Vi har bett honom ta ett helhetsgrepp på faktaböckerna och undersöka hur utgivningen ser ut.

Christina Wahldén är en prisbelönt författare som skriver för olika åldrar. Hon debuterade 1998 med ungdomsromanen Kort kjol och har sedan dess skrivit närmare 80 böcker, däribland flera barn- och vuxenböcker om andra världskriget. Hon har bakgrund som reporter på Svenska Dagbladet och har besökt konfliktområden som Afghanistan, Kongo, Libanon och Israel.

I Bokprovning 2024 kommer Christina att titta närmare på ämnena krig och flykt i 2023 års utgivning.

Bokprovning 2024 startar den 11 april kl. 9.00 med ett digitalt föreläsningsprogram. Mer information och länk till anmälan.