Nyhet 2021-03-01

Barnlitterära vandringar

I vår fortsätter de populära barnlitterära vandringarna med litteraturprofessor Maria Nikolajeva. Vandringarna erbjuder en unik möjlighet att uppleva Stockholmsmiljöer, innerstad och ytterförort, med anknytning till olika barn- och ungdomsböcker. Det ges också tillfälle att läsa och diskutera böckerna under kognitivt stimulerande former.

Nytt område och ny bok för i år är Rinkeby och Min mamma är en ängel av Gunilla Lundgren i samarbete med Le Glaténge Pen Club och med bilder av Amanda Eriksson. Övriga aktuella områden och böcker är Vasastan: Mio min Mio av Astrid Lindgren, Södermalm: Janne min vän av Peter Pohl och Stureby: Min vän Percys magiska gymnastikskor av Ulf Stark.

Vandringarna planeras att starta den 8 maj och är kostnadsfria, bindande anmälan. De riktar sig till alla intresserade (vuxna), i första hand läsfrämjare, bibliotekarier, barnkulturarbetare och lärare. Vi hoppas att vandringarna kan göras live på ett säkert sätt. Om det inte går genomförs de digitalt.

Mer om tidigare vandringar finns i facebookgruppen “Vandringar i barnlitterära Stockholm” https://www.facebook.com/groups/328207304966326.

Kontakt: Maria Nikolajeva: maria.nikolajeva@gmail.com
Se också www.barnboksinstitutet.se

Ges med stöd från Stockholms stad.