Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Utställning på Sbi – The Children’s 68 – Barnens ’68

14 november 2018 - 20 december 2018

Med anledning av att det i år är 50 år sedan 1968 pågår det internationella forskningsprojektet The Children’s ’68 med säte i Frankrike. Syftet är att lyfta fram hur de turbulenta åren runt 1968 påverkade barnkulturen.

I utställningen visas böcker som tydligt påverkats av de strömningar som fanns i samhället runt 1968. Det handlar om politiska protester, antiauktoritära rörelser, ifrågasättandet av klassamhället, skolan och diskussioner om barns rättigheter. Under den här tiden ifrågasattes också den gängse konventionen av hur en bok skulle se ut. Konstnärlig frihet betonades liksom rätten att skriva om tidigare tabubelagda ämnen.

Utställningen är en omarbetad version av den mer omfattande utställningen “Le ’68 des enfants: l’album jeunesse fait sa revolution” som visades i Paris tidigare i år. Forskningsprojektet ”The children’s 68” leds av Dr Sophie Heywood (Readings universitet, England), och projektmedlemmarna Olle Widhe (Göteborgs universitet) och Helle Strandgaard Jensen (Universitetet i Århus, Danmark).

Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider.

Detaljer

Börjar:
14 november 2018
Slutar:
20 december 2018
Evenemang Kategori:

Arrangör

Svenska barnboksinstitutet

Plats

Svenska barnboksinstitutets bibliotek
Odengatan 61
Stockholm, 113 22 Sverige
+ Google Map
Webbplats:
www.barnboksinstitutet.se