Barnämnesordslistan

Om listan

Svenska barnboksinstitutet har det formella och nationella ansvaret för arbetet med att utveckla och förvalta en kontrollerad ämnesordslista för barn- och ungdomslitteratur och utgör redaktionen för barnämnesordslistan. Redaktionen samarbetar med Svenska ämnesord på Kungliga biblioteket och en referensgrupp som utgörs av deltagare från olika verksamheter i landet.

Riktlinjer

Det finns en lathund med riktlinjer för indexering av barn- och ungdomslitteratur. I lathunden finns även mer information om arbetet med barnämnesorden. Alla barnämnesord går att hitta i Svenska ämnesords databas id.kb.se.

Förslag på ämnesord eller andra frågor

Saknar du något ämnesord? Skicka ditt förslag till redaktionen för barnämnesord. Observera att alla nya ämnesord måste vara kopplade till en befintlig bok. Skicka med bokens titel och upphovsperson. Du är också välkommen att höra av dig om du har andra frågor om barnämnesord och indexering av barn- och ungdomslitteratur. 

Kontakt

Nyhetsbrev

Fyra gånger per år skickar vi ut nyhetsbrev om nya ämnesord, tips kring indexering av barnlitteratur och annan information.